Familie: Musaceae

Denumire latina: Musa velutina

Cunoscut sub numele de Pink Banana, Banana Pink


Aceasta este un fel de bananier pitic fermecător care creşte la o înălţime de numai 1,5 m. Frunzele sale sunt acoperite de un start de ceară şi are o nervura in miloc cu tentă roz. Lungime frunzei este de aproximativ 1 m şi 35 cm lăţime. Inflorescenţa de culoare roz pana la un ton galben-portocaliu, orientata complet vertical. Are fructe ornamentale, de 7 cm lungime şi 3-4 cm în diametru, de culoare roz, textura pufoasa. Sunt comestibile, foarte dulce, deşi acestea sunt pline de seminte mici.
Este rezistenta la frig si poate supravietui temperiilor de iarnă, daca este bine invelit. Ideal pentru planta de interior, este catalogata ca specia de banana care infloreste si fructifica si in apartamente, aproximativ plantele de un an jumate. Planta produce o multime de frati, care se separa de mamă castigand astfel o alta planta.

 

Ingrijirea:

 

Se alege o locatie insorita sau partial umbrita, sol bogst i n humus, acida si cu un drenaj bun. Se aplica tehnica de ingrijire generala a bananelor. O caracteristica esenţiala a bananei roz este rezistenta la dăunători in condiţii de interior! În timp ce alte banane, la aer uscat se umple de daunatori, Pink Banana rezista la daunatori pe o perioada indelungata. Se poate considera ca fiind o planta de crestere inceata in special la tinerete. In ghivece la varsta de un an atinge aproximativ 50 cm cu frunze de pana la 90 cm.

Temperatura minima – 10 °C.

Cu o invelire buna rezista inghietului. Perioada de germinare poate dura de la 3 luni pana la un an.

 

Insamintarea si transplantarea

 

Seminţele se tin la inmuiat 1-2 zile în apă călduţă, la temperatura camerei. La insamantare folositi turbă, sau un amestec de nisip şi turba 1: 2. Acest amestec se aseaza in cutii dBanana Roze plastic, sau direct în ghivece. Se umezeste dar nu sa balteasca. Seminţele se aseaza la 2 cm sau mai departe unul de altul şi se acoperă cu pamant atât de mult incat sa fie 2x diametrul miezului. Apoi sunt acoperite cu folie de plastic sau sticlă ca re au rolul de a tine umiditatea ridicată. Se aseaza intr-o zona mai calda (eventual pe un radiator - dar fii atent pentru a evita supraîncălzirea, deterioreaza rădăcinile!) Si n u lasa solul sa se usuce!

Specii tropicale prefera temperaturi în jur de 30 ° C. Germinarea poate fi ajutata în cazul în care temperatura de noapte este de 23-25 ° C.

După prima apariţie a frunzel or, ridicaţi uşor de plante transplantand în ghivece separate suficient de mare. Nu scoateţi seminţele plantei. Este indicat ca temperatura solului sa fie identica cu cea din timpul germinării o perioada scazand acesta treptat.

Se pune eticheta şi le asezam in loc cu multă lumină, dar nu soarele dogoritor!

5 seminte costa 25 RON.